home nieuws pers Gallery contact

Contactgegevens

Make More Music
Vijzelstraat 72
1017 HL AMSTERDAM
T: (020) 716 27 36
E: info@makemoremusic.nl

FlyerMake More Music

Make More Music 2011

Make More Music is de nieuwe talentontwikkelaar van de Hogeschool van Amsterdam voor muzikale studenten. Studenten die zich naast hun studie bezig houden met het maken van muziek kunnen aankloppen bij Make More Music. Make More Music houdt zich vooral bezig met het faciliteren en ondersteunen van muzikale projecten.  Dit houdt o.a. in:  het exploiteren van oefenruimtes, het organiseren van open muziekpodia, coachingstrajecten, support bij studio opnames en muzikale workshops met bekende Nederlandse artiesten. Naast individuele trajecten en die van bands is er ook de mogelijkheid om samen te zingen, in een koor dus. Een groot Hogeschool koor voor studenten, docenten en medewerkers van de Hogeschool van Amsterdam.

1e MMM-coachings traject De Case naar climax:

De studenten/docentenband DE Case is het eerste Make More Music begeleidingsproject van MMM-nieuwe stijl. Naast het bieden van een (voor de band) gratis oefenruimte aan de Vijzelstraat, is er door MMM ingezet op het schrijven van eigen songs en het creëren van optredens. In samenspraak met opnamestudio De Slapende Hond zijn 6 van de totaal 12 eigen nummers opgenomen. De release van de eerste studio-cd wordt verwacht medio juli 2011.

Koorworkshops

Een ander coachingstraject van Make More Music is het opzetten van een eigen hogeschoolkoor. Samen zingen in een groot koor met medestudenten. Dat zal toch top zijn. Als het lukt om minimaal 25 (tot max. 70 studenten (en docenten/medewerkers) bij elkaar te brengen en een Hogeschoolkoor op te zetten die in de 2e week van januari 2012 in Paradiso gaat optreden tijdens de landelijke Paradiso Koren Dagen. Of tijdens het Amstel Campus Festival, .......of op je verjaardag! Alle categorieën muziek komen voorbij. pop, rock, hip hop, R&B.


Contact en meer informatie of aanmelden voor begeleidingstrajecten: a.m.van.heeswijk@hva.nl of telefonisch: 06-54606606

Laatste nieuws

Nieuwe weg Make More Music

Geplaatst door op di 15 maart 2011 om 14:57:20

Make More Music als talentontwikkelaar voor muzikale studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA).  Het wedstrijdelement is voorlopig uit het programma weggesneden. Studenten met muziektalent kunnen tijdens hun studie bij de HvA - voor welke richting dan ook - gebruik maken van de nieuwe faciliteiten van de stichting Make More Music. De Stichting Make More Music wil ondersteuning geven aan alle stijlen van muziek die door de studenten worden voorgesteld. Van Rock tot Rap, van Jazz tot Koor

Oké, de muziekwedstrijden (vanaf 2002) waren heel leuk en boden talentvolle bands een podium om hogerop te komen. Ali B - winnaar 2004 -, Two Way Radio, Young&Desperate en the Furs zijn daar goede voorbeelden van. Vooral vanwege het grote aanbod aan dit soort competities en ondanks de geweldige samenwerking met 6 andere hogescholen uit de Randstad, heeft Make More Music besloten de bakens te verzetten. Talentontwikkeling binnen de Hogeschool van Amsterdam.
Vrije oefenruimtes voor HvA bands:
Op dit moment is in de lokatie Vijzelstraat de eerste oefenruimte ingericht die voor HvA studenten gratis te gebruiken is. Inmiddels zijn alle avonden goed bezet en wordt gedacht aan het inrichten van een tweede ruimte.
Master Class voor HvA muzikant-studenten:
In de planning liggen avonden waar bekende muzikanten gastcolleges geven op de lokatie Vijzelstraat en open staan om demo's van studentenbands te beoordelen. Voor de maand mei 2011 staat een gastcollege over de muziek van the Beatles op het programma, met een gastdocent uit Liverpool.
Coachingstraject voor HvA-muziektalent
Elk jaar zal een HvA-band een speciale ondersteuning vanuit de stichting kunnen krijgen met betrekking tot muzikale coaching tot en met het traject van studio opnames aan toe. Voor 2011 gaat de ondersteuning naar het grote HvA-talent Betul Bayram en haar vaste begeleidingsband New Ace die voor 100% bestaat uit HvA studenten.
Opzet Pop- en Rock Koor voor HvA studenten
Met twee grootheden uit de korenwereld (Wendy Vos en Mariette Effing) zal in mei een grootschalige master class worden georganiseerd om met een grote groep HvA studenten een koor te gaan starten. Eind jaren 90 van de vorige eeuw (wat klinkt dat heel lang geleden) was er al eens een koor, maar die is er niet meer.
Open podium i.s.m. Crea
Crea is al jaren de creatieve uitlaatklep van UvA en de HvA. Het biedt naast veel creatieve cursussen ook podium aan jonge (studenten)talenten. Elke week is er open podium.

15

MAR

 

Nieuwsbrief


Meldt je hier aan voor onze Make More Music nieuwsbrief.

Voornaam

Achternaam

E-mailadres

Ja, ik wil meer informatie ontvangen over de rabobank jongerenrekening.

 
www.iie.hva.nl •  www.hva.nl
 
© Copyright 2019 - Make More Music - The Music Competition For Students, All Rights Reserved